Linux besturingssysteem

Linux: Gratis besturingssysteem.

Waarom zou u Linux op uw computer installeren en Windows eraf halen? Klagen over Windows is niet nodig. U kunt gewoon een goed besturingssysteem installeren zoals Linux Ubuntu of Mint. U kunt Ubuntu/Mint eerst uitproberen door een versie op een schijf te branden die gaat werken als u deze in de DVD/CD-speler van uw PC stopt. Ook kunt u Ubuntu/Mint als Dual-Boot installeren. Dan kunt u zelf kiezen of u met Windows of Ubuntu/Mint aan de slag gaat. Ten slotte kunt u Ubuntu/Mint definitief installeren. Windows wordt er dan afgegooid, en u werkt alleen met Ubuntu/Mint.

Waarom zou u Linux op uw computer installeren en Windows eraf halen?

* Het is gratis en dat is voor mij een heel belangrijk punt.

* Net zoals het punt dat ik niet hou van monopolie posities. Als ik een pc koop dan wil ik zelf bepalen wat voor een besturingssysteem erop mijn pc komt, tenslotte ben ik oud en wijs genoeg om zelf te beslissen!

* Omdat er veel extra software voor geïnstalleerd zit zoals Gimp, een professioneel fotobewerkingsprogramma, Mozilla Firefox als internetbrowser en Bittorrent Client. Verder zijn er meer dan 23.00softwarepakketten beschikbaar en deze zijn ook allemaal gratis!

* Omdat Linux onvatbaar is voor computervirussen.

* Er veel online-help fora zijn waardoor je elk softwareprobleem kunt oplossen.

* Linux werkt een stuk sneller dan Windows.

* Goede ondersteuning, regelmatige updates (soms meerder keren per week) zodat alles goed beveiligd blijft en lekken snel gedicht zijn.

* De computer is en blijft van u. Geen enkele mediaspeler of programma vraagt u om een softwarevalidatie als u besluit te updaten.

Als u de bovenstaande 8 redenen leest om voor Linux te kiezen, dan zult u misschien verbaasd zijn waarom iedereen een duur Windows-programma koopt. Een belangrijke reden is dat Windows is voor geïnstalleerd op nieuwe computers. U bent dus bijna verplicht om Windows te kopen als u een nieuwe computer koopt. Dat heet koppelverkoop en in principe is dit verboden. Toch gebeurt het. Linux Mint kunt u zelf installeren of laten doen door Steunpunt Linux Mint.