Installeren Linux Mint -2

De tweede stap: Als het gelukt is om een dvd of usb te maken, start dan met die dvd of usb op.

Let op: u zult in de BIOS van uw computer de volgorde van opstarten moeten wijzigen. Of misschien heeft u wel een mooi opstartmenu waarin u kunt kiezen vanaf welke medium (dvd, usb netwerk etc) u wilt opstarten. Als u het nog niet zeker weet of u (meteen) Linux Mint wil installeren dan kunt u ook het eerst proberen.

De DVD die u gebrand heeft (of de opstartbare stick) is een live medium. Dat wil zeggen dat u hem eerst kan uitproberen; u hoeft hem niet gelijk te installeren. Start uw pc op met de dvd of USB en snuffel lekker rond in de Mint omgeving. Weet u het (nu wel) zeker dat u Linux Mint wil installeren, klik dan op het install snelkoppeling, en volg de instructies op.

Durft het u ondanks de handleidingen de installatie niet aan, neem dan contact met mij op via [email protected] of via het contactformulier.

Tip: Als het niet lukt om een normaal beeld te krijgen bij het opstarten van de dvd/usb, kies dan eens de tweede optie. Dat is de compatibiliteitsmode ofwel veilige modes. Nu wordt het systeem opgestart met een lage resolutie en kun je toch de installatie doen. Na installatie wel even controleren op nieuwe hardware, zodat u stuurprogramma’s van uw grafische video kaart kunnen worden geactiveerd.

Foto’s van de installatie kunt zien in deze handleiding: Handleiding Linux Mint (betreft 17.1 maar is voor elke versie geschikt)  

Lees hier verder: De derde stap